Volledig scherm
Dirk Jan Franken voelde als nieuwe eigenaar van de Puiflijkse Johannes de Doperkerk de sfeer goed aan en gooide op Allerzielen de deuren open, zodat na een kerkhofbezoek kon worden nagepraat. © Eveline Van Elk

Warm en gastvrij gebaar na Allerzielen in Puiflijkse kerk

PUIFLIJK - Allerzielen in Puiflijk: voor het eerst zonder dienst in de Johannes de Doperkerk, maar - zoals in de weekenden sinds begin 2017 reeds gebruikelijk - in het dorpshuis De Lier. Vorig jaar was bij wijze van uitzondering de kerk nog open voor wat zo'n beetje de best bezochte dienst van het jaar in menig katholieke kerk is geworden: het herdenken van de dierbare overledenen. 

Volledig scherm
Gratis koffie en koeken in Puiflijk. © Eveline Van Elk

Dus waren verrassing en vreugde groot, toen de Puiflijkenaren vrijdagavond toch licht en warmte uit hun afgelopen voorjaar verkochte kerk zagen komen. Dirk Jan Franken maakte onverwachts als nieuwe eigenaar van het kerkgebouw een gebaar van goede wil: nadat de bezoekers op het kerkhof kaarsjes hadden geplaatst, werden ze in de kerk welkom geheten en getrakteerd op gratis koffie, thee en koeken. De Zettenaar had de kerkentree sfeervol verlicht, zijn gastvrijheid leverde hem veel goodwill op. Een sterke zet, want de verkoop van de Puiflijkse kerk leverde de afgelopen jaren nogal wat protest op. 

Franken heeft inmiddels op het gemeentehuis gesproken over een mogelijke nieuwe functie voor het kerkgebouw. Naar verwachting is daar over een week of twee meer duidelijkheid over. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal