Wie is de man achter de omstreden coronapreek in Druten? Een ‘eigenwijze complotdenker’ op het altaar

Veel Drutense katholieken zijn klaar met pastoor Jos Hermans. Een eigenwijze man ‘die zijn gezond verstand opzij zet’. ,,U wilt een portret over mij schrijven? Geweldig! Maar het gaat niet om mij. Wie ik ben, is niet interessant. Ik ben slechts een doorgeefluik.”

15 reacties

 • Ook

  1 maand geleden
  Ook dit incident rondom HERMANS toont maar weer aan dat de bisschop steeds meer verantwoordelijk gaat worden gehouden voor wat priesters zoals deze publiekelijk maar menen te kunnen zeggen of hoe zij zich blijken te gedragen. Me dunkt dat deze parochieherder niet meer op dezelfde wijze te handhaven valt. En omdat dit niet het eerste incident is is twijfel op de plaats of deze man trouwens wel zo kan functioneren zoals tegenwoordig verwacht mag worden, dus ontsla deze man uit deze functie.
 • tgm beuningen

  1 maand geleden
  Vraag over 'christelijke naastenliefde': volgens de zeven lichamelijke en geestelijke werken van barmhartigheid moeten (gezonde) christenen zich laten vaccineren?
 • tgm beuningen

  1 maand geleden
  "Inenten is voor gezonde mensen niet nodig, was kort gezegd zijn boodschap." Verontrustend als die boodschap reden is om iemand door te lichten. Vraag me af hoe gezonde mensen eea zien.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Waarom kan de redactie het NIET hebben dat er de waarheid wordt gesproken in een ingegeven reactie over hun eigen handelen? Of kent de redactie het woord democratie niet???
 • Bert

  1 maand geleden
  Zijn neus zal nu al wel langer zijn als van pinokkio.
 1. Hubert Bruls onder de indruk van opstelling microfoons
  Play

  Hubert Bruls onder de indruk van opstelling microfoons

 2. Frits en Marianne vieren huwelijk met demonstratie
  Play

  Frits en Marianne vieren huwelijk met demonstra­tie

Maas en Waal