Het bedrijf K3-Delta wil slib in de Kaliwaal storten met veel hogere doses PFAS dan het slib dat nu wordt gestort. Na afloop van de stortingen moet het een natuurgebied worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bedrijf K3-Delta wil slib in de Kaliwaal storten met veel hogere doses PFAS dan het slib dat nu wordt gestort. Na afloop van de stortingen moet het een natuurgebied worden. © Eveline Van Elk

Wie strijdt tegen PFAS-slib in Kaliwaal? Niet de staatsecretaris, dus doen de gemeenten het zelf

DRUTEN/BOVEN-LEEUWEN - Druten en West Maas en Waal hoeven geen heil te verwachten van staatssecretaris Steven van Weyenberg (Infrastructuur en Waterstaat) in hun strijd tegen PFAS-slibstortingen in de Kaliwaal. Hij trekt zijn handen ervanaf. Daarom gaan ze zelf in de aanval.

2 reacties

  • Ariane van Veel

    1 jaar geleden
    De inzichten zijn veranderd sinds lang geleden de vergunning aan K3 werd afgegeven. Elk weldenkend mens weet nu hoe schadelijk PFAS is. De provincie komt er echt niet mee weg, om net als onze Rijksoverheid de Maas en Walers te laten zitten met de troep,
  • Carel van ‘t Zand

    1 jaar geleden
    Ik ben aan de Dijk opgegroeid en zolang ik het me kan herinneren was het mij ten strengste verboden daar te komen vanwege het gif. Wie weet wat daar in het verleden allemaal is gestort… het protest komt hoe dan ook te laat.