Volledig scherm
Polizei © DG

24-jarige dronken Duitser valt automobilisten en scooterrijder aan na ruzie met vriendin en loopt zwaar hoofdletsel op

OVER DE GRENSSCHÖPPINGEN - Een 24-jarige man is dinsdagavond zwaargewond geraakt op de Hauptstrasse in het Duitse Schöppingen (tussen Winterswijk en Münster) Hij viel een scooterrijder aan die hem een kopstoot gaf. Nadat de man - die veel te veel gedronken had - in de boeien was geslagen, sloeg hij zijn eigen hoofd tegen het asfalt totdat de politie daar een einde aan maakte. De man is met ernstig hoofdletsel op de intensive care-afdeling van het ziekenhuis opgenomen.

De 24-jarige was dinsdagavond volgens de politie helemaal doorgedraaid na een ruzie met zijn vriendin. Op de Hauptstrasse in Schöppingen hield de man na die bonje auto's tegen. Hij gedroeg zich buitengewoon agressief naar de bestuurders van die auto's. Een 42-jarige scooterrijder moest het ook ontgelden. De dronken man sloeg hem met een bierfles op het hoofd. De scooterrijder gaf de man daarop een kopstoot. 

De man wilde ook na aankomst van de politie niet bedaren. Hij werd in de boeien geslagen en op grond gelegd. Daar zag de 24-jarige kans diverse keren met zijn hoofd tegen het asfalt te bonken. Agenten grepen in om te voorkomen dat de man zichzelf nog meer zou verwonden. 

In het ziekenhuis is de man onderzocht op alcohol- en drugsgebruik. Hij ligt op de intensive care. 

De scooterrijder raakte licht gewond en is ter plekke door ambulancepersoneel  behandeld.

 1. Oekraïense inbreker verstopt zich onder water, Duitse politie duikt hem achterna
  OVER DE GRENS

  Oekraïense inbreker verstopt zich onder water, Duitse politie duikt hem achterna

  KLEIN-REKEN - Een 28-jarige inbreker uit Oekraïne zit voorlopig in de cel nadat hij in het Duitse Klein-Reken door de politie uit een vijver was gevist. De man ging er maandagochtend rond 3.00 uur net als drie collega-inbrekers vandoor nadat het viertal betrapt was. In de vijver probeerde de man zich onder water te verstoppen. Twee agenten gingen onverstoorbaar te water en sloegen de inbreker in de boeien.
 2. Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’
  PREMIUM

  Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’

  EMMERIK/ ’S-HEERENBERG - Een plan om met militaire voertuigen vanuit ’s-Heerenberg de Rijnpromenade van de Duitse grensplaats Emmerik te bezoeken en zo 75 jaar vrijheid te vieren, valt niet bij al onze oosterburen in goede aarde. ,,Ik kom ook niet op het idee om met oude Duitse voertuigen naar Nederland te rijden’’, zegt Herbert Kleipaß van de Emmericher Geschichtsverein, de lokale historische vereniging.