Volledig scherm
Er kwam veel rook vrij bij de grote brand © Luke Beens/Persbureau Heitink

250.000 euro schade door grote brand in Bocholt

Update | Over de grensBOCHOLT - Bij een evenementenbedrijf in Bocholt heeft donderdagmiddag een grote brand gewoed. De schade wordt geschat op 250.000 euro, heeft de Duitse politie vrijdag bekend gemaakt.

Bij de brand raakte een 31-jarige medewerker van het bedrijf lichtgewond en niet een brandweerman, zoals eerder werd vermeld. De medewerker kon na een behandeling het ziekenhuis verlaten.

Het onderzoek naar de brand is afgerond. Bij slijpwerkzaamheden ontstonden vonken, waardoor isolatiemateriaal vlam vatte.

Zwarte rook

De brand brak rond 12.00 uur uit op een industrieterrein aan de Telingskamp. Hierbij kwam veel zwarte rook vrij en had de wijde omgeving er last van. De inwoners van het Duitse plaatse werd opgeroepen om ramen en deuren te sluiten.

De brand was ook zo groot dat de Duitse brandweer ondersteuning nodig had van het Gelderse brandweerkorps van Dinxperlo. Zij hebben samen verschillende slangenwagens, ladderwagens en een droneteam ingezet. Ook moesten de roldeuren kapot gesneden worden om het pand binnen te komen.

De brandweer had het vuur rond 14.20 uur onder controle, maar had veel tijd nodig om de brand na te blussen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.