Volledig scherm
De waterfietsen in actie op het Duitse meer. © Office Borken Press Office

Agenten redden gekapseisde zeilers dankzij waterfietsen op meer in Bocholt

OVER DE GRENSBOCHOLT - De Duitse politie heeft dankzij het gebruik van waterfietsen twee zeilers van de Aasee in Bocholt weten te redden. De peddelboten, normaal bestemd voor recreatief gebruik, bereikten de twee mannen op tijd. 

Een 48- en 36-jarige zeiler uit Rhede sloegen door een nog onbekende oorzaak om met hun zeilboot.

Terwijl de brandweer met een motorboot vanaf een steiger vertrok, stapten vier politieagenten in twee peddelboten. Die werden door de verhuurder ter beschikking gesteld. 

Eén zeiler zat op de kiel, de ander hing in het zeil

Tegelijkertijd arriveerde de hele reddingsvloot bij de gekapseisde boot. Eén van de zeilers zat op de kiel, de andere hing het zeil. Beide mannen konden ongeschonden uit het water worden gehaald. 

‘Het was binnen een jaar het tweede gebruik van een pedaalboot op de Bocholter Aasee’, schrijft de politie in een persbericht.

In augustus vorig jaar was er een achtervolging op het meer, met waterfietsen. ‘De politie overweegt niet om er zelf eentje aan te schaffen. Oefensessies (met dergelijke boten, red.) zijn echter de moeite waard om te overwegen.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.