Wie wil winkelen in grensplaats Bocholt, mag dat alleen nog met een 2G-bewijs. Om de controle daarop makkelijk te maken, heeft de stad polsbandjes ingevoerd. Foto ter illustratie, elders in Duitsland.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie wil winkelen in grensplaats Bocholt, mag dat alleen nog met een 2G-bewijs. Om de controle daarop makkelijk te maken, heeft de stad polsbandjes ingevoerd. Foto ter illustratie, elders in Duitsland. © EPA

Alleen nog met ‘coronabandje’ om winkelen en naar de kerstmarkt in Bocholt

BOCHOLT - Mensen die in Bocholt willen winkelen of er bijvoorbeeld de kerstmarkt bezoeken, mogen dit alleen als ze kunnen bewijzen gevaccineerd te zijn of genezen van corona. Hiervoor worden vanaf vrijdag polsbandjes verstrekt, waarmee de Duitse grensstad het makkelijker wil maken voor zowel klanten als voor de controles hierop.

8 reacties

 • Henk Jansen

  3 weken geleden
  Het nieuwe normaal: een vaccinatie om de 6 maanden…….
 • Jolanda Oonk

  1 maand geleden
  Hoe kom je in het bezit van zo'n bandje? Vandaag in Bocholt geweest maar niets gezien van een post o.i.d.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Nou Bryan dan moet je blij zijn dat je in Nederland woont, want in Duitsland wordt vaccinatie w.s. verplicht, zouden ze hier ook moeten doen, dan zijn we van dat hele gezeur af.
 • Bryan de Goede

  1 maand geleden
  Mattie, je kunt nog steeds volop mensen besmetten die ook gewoon in de ziekenhuizen en op ICs terecht komen. 2G is niks meer of minder dan onetisch machtsmisbruik en inperking van grondrechten. Niets proportioneels aan!
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Silvia niemand beweert dat, maar de kans is wel kleiner en je kunt dan geen ongevaccineerden besmetten.