Volledig scherm
Foto ter illustratie: een drugstest van de politie. © Politie De Bilt

Automobilist met drugscocktail achter het stuur gesnapt

OEDING - De Duitse politie heeft woensdag een automobilist aangehouden in Oeding, net over de grens bij Kotten. De bestuurder was volgens de drugstest onder invloed van cocaïne, wiet en amfetamine (speed).

De agenten zagen de 33-jarige man woensdagmiddag rijden op de Winterswyker Straße in Oeding en gaven hem een stopteken.  Na de positieve alcohol- en drugstest is de man meegenomen naar het bureau om bloed af te staan voor nadere analyse van de gebruikte middelen.

De Duitse politie wijst er op dat bestuurders die rijden invloed van illegale drugs zichzelf en anderen in gevaar brengen. In Duitsland kan een bestuurder daarvoor een boete van 1500 euro krijgen en een rijverbod voor drie maanden. 

Veroorzaakt de bestuurder onder invloed een ongeval of brengt hij andere weggebruikers in gevaar, dan kan hij worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar en een flinke geldboete.

  1. Jongens richten voor 38.000 euro schade aan met brandjes bij school en woning
    OVER DE GRENS

    Jongens richten voor 38.000 euro schade aan met brandjes bij school en woning

    STADTLOHN - Brandweer en politie hebben donderdagavond hun handen vol gehad aan diverse brandmeldingen in Stadtlohn (Duitsland), vlakbij Winterswijk. Op verschillende plekken was kort na elkaar brand ontstaan waarbij schoolgebouwen dreigden vlam te vatten. De politie kon snel - de brandweer was nog aan het blussen - in de buurt twee jongens aanhouden. Zij worden van brandstichting verdacht. De totale schade bedraagt ongeveer 38.000 euro.