Volledig scherm
Foto ter illustratie: een drugstest van de politie. © Politie De Bilt

Automobilist met drugscocktail achter het stuur gesnapt

OEDING - De Duitse politie heeft woensdag een automobilist aangehouden in Oeding, net over de grens bij Kotten. De bestuurder was volgens de drugstest onder invloed van cocaïne, wiet en amfetamine (speed).

De agenten zagen de 33-jarige man woensdagmiddag rijden op de Winterswyker Straße in Oeding en gaven hem een stopteken.  Na de positieve alcohol- en drugstest is de man meegenomen naar het bureau om bloed af te staan voor nadere analyse van de gebruikte middelen.

De Duitse politie wijst er op dat bestuurders die rijden invloed van illegale drugs zichzelf en anderen in gevaar brengen. In Duitsland kan een bestuurder daarvoor een boete van 1500 euro krijgen en een rijverbod voor drie maanden. 

Veroorzaakt de bestuurder onder invloed een ongeval of brengt hij andere weggebruikers in gevaar, dan kan hij worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar en een flinke geldboete.

 1. Oekraïense inbreker verstopt zich onder water, Duitse politie duikt hem achterna
  OVER DE GRENS

  Oekraïense inbreker verstopt zich onder water, Duitse politie duikt hem achterna

  KLEIN-REKEN - Een 28-jarige inbreker uit Oekraïne zit voorlopig in de cel nadat hij in het Duitse Klein-Reken door de politie uit een vijver was gevist. De man ging er maandagochtend rond 3.00 uur net als drie collega-inbrekers vandoor nadat het viertal betrapt was. In de vijver probeerde de man zich onder water te verstoppen. Twee agenten gingen onverstoorbaar te water en sloegen de inbreker in de boeien.
 2. Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’
  PREMIUM

  Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’

  EMMERIK/ ’S-HEERENBERG - Een plan om met militaire voertuigen vanuit ’s-Heerenberg de Rijnpromenade van de Duitse grensplaats Emmerik te bezoeken en zo 75 jaar vrijheid te vieren, valt niet bij al onze oosterburen in goede aarde. ,,Ik kom ook niet op het idee om met oude Duitse voertuigen naar Nederland te rijden’’, zegt Herbert Kleipaß van de Emmericher Geschichtsverein, de lokale historische vereniging.