Bejaarde man (93) in Emmerik verdoofd met yoghurt en thuis beroofd

over de grensEMMERIK - Een 93-jarige man uit het Duitse Emmerik is eind september het slachtoffer geworden van een beroving waarbij de dader op opmerkelijke wijze toesloeg. De man kreeg thuis yoghurt met een verdovingsmiddel van een vrouw, waarna ze zijn geld en een pinpas buitmaakte, meldt de politie.

De man had in een contactadvertentie aangegeven op zoek te zijn naar hulp in het huishouden. Daarop werd gereageerd. Op dinsdag 26 september meldde een onbekende vrouw (tussen de 30 en 40 jaar oud) zich rond 18.00 uur bij de woning van het slachtoffer, om te praten over de hulp.

Verdovend middel

Tijdens dat gesprek kreeg het slachtoffer door de vrouw meegenomen yoghurt aangeboden, waarin volgens de politie een verdovend middel was verwerkt. Het slachtoffer werd na het eten van het middel moe, viel in slaap en werd de volgende ochtend rond 06.00 uur wakker.

De vrouw had een onbekende hoeveelheid contant geld uit de woning meegenomen. Ook werd de pinpas van de man gestolen. In de nacht na de beroving werd daarmee om 01.36 uur geld opgenomen bij een geldautomaat aan de Hoffmannallee in Kleef. Dat gebeurde door een persoon die een motorhelm op had, aldus de politie.

Die is op zoek naar de vrouw en de pinner.

Volledig scherm
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement