Volledig scherm
Veel schade in Bocholt © Sven Betz / dpa

Bocholt ook getroffen door ‘tornado’

over de grensBOCHOLT - De zware storm heeft gisteravond niet alleen huisgehouden in de dorpen Rheden en Dieren, maar ook in het Duitse Bocholt, net over de grens bij Aalten. ‘Er woedde een kleine windhoos’, zegt de stadswoordvoerder.

De storm begon rond 23.15 uur in de omgeving van de Dinxperloerstrasse, Heroldstrasse en de Kurfürstenstrasse. Het politiebureau kon niet bereikt worden vanwege de omgewaaide bomen. 

De Rheinische Post meldt dat er in totaal negen huizen zijn beschadigd en ongeveer 100 bomen ontworteld. Ook is er volgens de krant één persoon lichtgewond geraakt. Op sociale media circuleren beelden van de schade, waarop omgewaaide auto's zijn te zien. 

Mogelijk andere weerfenomenen 

Het Duitse weerstation kon niet bevestigen dat het om een tornado ging. Ook Weerplaza houdt een slag om de arm. Op hun website melden ze dat de schade niet door een valwind is veroorzaakt. ‘Dat levert in een bredere strook schade op’. Zij stellen dat een tornado voor de hand ligt, maar ook andere weerfenomenen op de verdachtenlijst staan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.