In Kleef is weer een blindganger gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
In Kleef is weer een blindganger gevonden. © ANP

Bom in Kleef onschadelijk gemaakt na evacuatie 4500 mensen

UpdateKLEEF - In Kleef regeerde woensdagavond de angst: opnieuw zijn 4500 bewoners van de binnenstad geëvacueerd nadat er bij graafwerkzaamheden aan de Kapitelstrasse een bom uit WOII is gevonden. Even voor 23.00 uur zijn medewerkers van de Kampfmittelräumdienst begonnen met een poging de blindganger onschadelijk te maken. Rond 00.30 uur is dat gelukt en dat betekent dat de bewoners weer terug naar huis kunnen.

2 reacties

 • Gerrit Louter

  6 maanden geleden
  Tom Hond...je bedoeld met ,,slechte kwaliteit,, van deze bommen omdat ze nog steeds worden gevonden , en i.v.m slechte kwaliteit...omdat ze niet zijn ontploft toen dat wel de bedoeling was....inderdaad geeft dat aan dat ze niet goed zijn gemaakt , maar de garantie is verlopen , ook dat ,,zuur,, in de ontstekers is ver over de datum ..dus laten we hopen dat ze ondanks deze tekortkomingen intact blijven en zonder problemen nog steeds kunnen worden verwijderd....
 • Tom Hond

  7 maanden geleden
  Slechte kwaliteit die bommen als ze steeds worden gevonden,zal me niks verbazen als er nog meer liggen maar dan met zuur onstekers die kunnen zomaar de lucht in gaan na al die jaren.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?