Volledig scherm
Een automatische grasmaaier, ook wel robotmaaier genoemd. Foto ter illustratie. © Onbekend

Dieven stelen vijftien robotmaaiers in Duitse Südlohn

OVER DE GRENSSÜDLOHN - Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag vijftien robotmaaiers uit een magazijn in het Duitse Südlohn gestolen. De schade van de inbraak is ongeveer 19.000 euro. 

De daders braken in bij een magazijn aan de Robert-Bosch-Straße in Südlohn, vlak over de Nederlandse grens bij Winterswijk. De dieven vervolgens een hekje opengewrikt en konden zo weer van het bedrijfsterrein ontsnappen. 

De politie vraagt mensen die meer informatie hebben over de diefstal om contact op te nemen met het politiebureau van Borken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jongens richten voor 38.000 euro schade aan met brandjes bij school en woning
    OVER DE GRENS

    Jongens richten voor 38.000 euro schade aan met brandjes bij school en woning

    STADTLOHN - Brandweer en politie hebben donderdagavond hun handen vol gehad aan diverse brandmeldingen in Stadtlohn (Duitsland), vlakbij Winterswijk. Op verschillende plekken was kort na elkaar brand ontstaan waarbij schoolgebouwen dreigden vlam te vatten. De politie kon snel - de brandweer was nog aan het blussen - in de buurt twee jongens aanhouden. Zij worden van brandstichting verdacht. De totale schade bedraagt ongeveer 38.000 euro.