Een Comco Ikarus C42, het type vliegtuig dat neerstortte.
Volledig scherm
Een Comco Ikarus C42, het type vliegtuig dat neerstortte. © Wikimedia Commons

Dode (54) bij vliegtuigcrash op vliegveld Stadtlohn-Vreden

Over de grensSTADTLOHN - Op de luchthaven van Stadtlohn-Vreden is zondag een 54-jarige man uit Ahaus om het leven gekomen toen het vliegtuigje waarin hij zat neerstortte. De piloot van het toestel, een man van 55 uit Oberhausen is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de Duitse politie.

Het vliegtuigje stortte rond 16.00 uur neer. Volgens de politie zou de piloot bij de landing een doorstart hebben willen maken en is het vliegtuigje van een hoogte van 15 meter verticaal naar beneden gekomen. Naar de exacte toedracht wordt nog onderzoek gedaan.

Volgens een getuige zei de piloot vlak voordat het vliegtuigje neerstortte dat hij motorproblemen hadden. De man zou bekneld hebben gezeten en na de crash gereanimeerd zijn. 

Het toestel is waarschijnlijk een Comco Ikarus C42, een in Duitsland geproduceerd microlight-vliegtuig dat voornamelijk wordt gebruikt voor vlieglessen en pleziervluchten. Naast de piloot en zijn passagier waren er geen andere inzittenden.

Het vliegveld van Stadtlohn-Vreden ligt vlak over de grens bij Winterswijk Ratum. Het vliegveld zou maandag de hele dag dicht zijn vanwege onderhoud aan de baanmarkering.