Volledig scherm
Ter illustratie. © Venema Media

Dodelijke brand in bordeel Hamminkeln mogelijk aangestoken

HAMMINKELN - De brand in de Gallardo Saunaclub in Hamminkeln waar in de nacht van zaterdag op zondag een 64-jarige Nederlander om het leven kwam, is mogelijk aangestoken. Dat vermoedt de Duitse politie. 

De saunaclub aan de Kesseldorfer Rott was tevens een bordeel. Hamminkeln ligt ongeveer 20 kilometer ten zuiden van de grens met de Achterhoek.

Reanimatie

De brand ontstond zondag na middernacht rond 01.15 uur. Medewerkers ontdekten de brand. Toen de brandweer arriveerde wisten andere medewerkers te vertellen dat een van de gasten werd vermist. Het ging om de 64-jarige man, die even later levenloos werd aangetroffen in een van de ruimten in de club. Hoewel direct reanimatie werd toegepast, stierf de man ter plekke.

De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt door drie mannen die elkaar met brandslangen natspoten. De politie heeft de mannen aangehouden. 

Vanwege het onderzoek wil de politie nog niet vrijgeven wat de Nederlandse woonplaats is van de overledene.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.