Volledig scherm
Emmerik. © Raimond Spekking/Wikimedia Commons

Drukke weg Emmerik langer dicht door problemen bij werk aan viaduct

EMMERIK - De afsluiting van de doorgaande provinciale weg B220 (Klever Strasse) langs het Duitse Emmerik gaat langer duren. Oorzaak zijn problemen bij het werk aan het viaduct over de Eltener Strasse (L8). Dat meldt de Duitse krant Rheinische Post.

Duizenden Nederlanders rijden dagelijks over de weg die van 's-Heerenberg langs Emmerik en Kleef richting Nijmegen (en vice versa) voert.

Werkzaamheden
Bij de werkzaamheden moet onder meer het rubber, dat om lagers van het viaduct heen zit, worden vervangen. Vorig jaar is al eens geprobeerd het 1.000 ton zware viaduct iets op te tillen voor dat werk, terwijl verkeer over de weg kon blijven rijden. Dat bleek niet te werken.

Projectleider Klaus Münster zei eerder in de Duitse krant dat het wegdek een halve meter opgetild moet worden om bij de rubbers te komen. Daarna zou dat met drilboren worden verwijderd.

Problemen
Omdat er nu twijfels bestaan of de opgetilde brug stabiel genoeg is, worden de rubbers met hogedrukspuiten verwijderd. Daarvoor wordt nog een geschikt bedrijf gezocht. Vervolgens wordt de brug opgetild en kan het werk verder.

Vertraging
De vertraging in het werk is inmiddels al drie weken. Het is volgens de Duitse krant nog onduidelijk of die vertraging ingehaald kan worden. Het werk aan de weg is in augustus begonnen en de B220 zou daarvoor zeker drie maanden dicht blijven.

Klik HIER voor een kaart van de omleiding.