Duitse automobilist rijdt sloot in bij uitwijkmanoeuvre voor Nederlander

Over de grensBOCHOLT - Een 64-jarige Duitse automobilist is woensdag in het Duitse Barlo met zijn auto in de sloot terechtgekomen nadat hij had moeten uitwijken voor een auto met Nederlands kenteken die vanaf de Binnenheide de Barloër Ringstrasse opdraaide.

De Duitse bestuurder reed in de richting Barlo, vlak over de grens bij Winterswijk, en moest hard op de rem om de Nederlandse automobilist te ontwijken. Dat ontwijken lukte, maar zijn auto is zwaar beschadigd doordat die in de sloot terechtkwam.

Een auto uit de andere richting moest ook in de ankers voor de Nederlander. Dat zou gaan om een zwarte Mercedes. De Duitse politie komt graag in contact met de bestuurder van die auto en andere getuigen. 

Van de Nederlandse automobilist is alleen bekend dat hij grijze haren had en in een zilverkleurige auto reed.

Volledig scherm
polizei stock germany duitsland auto © Thinkstock
 1. Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’
  PREMIUM

  Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’

  EMMERIK/ ’S-HEERENBERG - Een plan om met militaire voertuigen vanuit ’s-Heerenberg de Rijnpromenade van de Duitse grensplaats Emmerik te bezoeken en zo 75 jaar vrijheid te vieren, valt niet bij al onze oosterburen in goede aarde. ,,Ik kom ook niet op het idee om met oude Duitse voertuigen naar Nederland te rijden’’, zegt Herbert Kleipaß van de Emmericher Geschichtsverein, de lokale historische vereniging.
 2. 24-jarige dronken Duitser valt automobilisten en scooterrijder aan na ruzie met vriendin en loopt zwaar hoofdletsel op
  OVER DE GRENS

  24-jarige dronken Duitser valt automobi­lis­ten en scooterrij­der aan na ruzie met vriendin en loopt zwaar hoofdlet­sel op

  SCHÖPPINGEN - Een 24-jarige man is dinsdagavond zwaargewond geraakt op de Hauptstrasse in het Duitse Schöppingen (tussen Winterswijk en Münster) Hij viel een scooterrijder aan die hem een kopstoot gaf. Nadat de man - die veel te veel gedronken had - in de boeien was geslagen, sloeg hij zijn eigen hoofd tegen het asfalt totdat de politie daar een einde aan maakte. De man is met ernstig hoofdletsel op de intensive care-afdeling van het ziekenhuis opgenomen.