Volledig scherm
© Getty Images

Duitse politie maakt einde aan feestjes, vanwege samenscholingsverbod

BORKEN – De regels rond corona gelden in Duitsland niet alleen voor buiten, maar ook binnenshuis. De Duitse politie bekeurde deze week meerdere mensen die een verjaardag in een woning vierden.

In Stadtlohn ging het woensdagmiddag om een kinderverjaardag met vier kinderen en twee volwassenen. Vier van hen waren niet op het adres ingeschreven en moesten de woning verlaten. Het maximale aantal mensen dat volgens de corona-regels bij elkaar mag komen is drie, buiten de leden van het eigen gezin.

Drie bekeurd

In dezelfde plaats werden woensdagavond na tien uur drie jonge mannen bekeurd, die op straat met elkaar in gesprek waren. Toen ze door de agenten werden aangesproken beweerden ze dat ze elkaar niet kenden en daar toevallig bij elkaar waren.

In dezelfde nacht werd in Gronau een viertal mannen bekeurd, omdat ze de verjaardag van een van hen in een woning vierden. In Ahaus werden drie mannen bekeurd, omdat ze rond middernacht op een parkeerplaats bij elkaar kwamen om de verjaardag van een van hen te vieren. Het ging om mannen van 18, 19 en 20 jaar oud.