Politie stond in april aan de grensovergang in Ven-Zelderheide te controleren of mensen een negatieve coronatest op zak hadden.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie stond in april aan de grensovergang in Ven-Zelderheide te controleren of mensen een negatieve coronatest op zak hadden. © Theo Peeters

Duitsland wordt mogelijk strenger voor Nederland; vrijdag besluit, impact voor vakantiegangers

NIJMEGEN - Duitsland gaat Nederland mogelijk vrijdag verklaren tot ‘Hochinzidenzgebiet’. Dat betekent dat er strengere regels komen voor Nederlanders die naar of door Duitsland reizen, zoals een quarantaineplicht. Ook grensverkeer krijgt mogelijk weer te maken met regels.

14 reacties

 • Pieter W

  1 jaar geleden
  Als veel Nederlanders nou eens zelf verantwoordelijkheid nemen in plaats van altijd maar met de vingertjes naar de overheid te wijzen... We verprutsen het telkens opnieuw voor onszelf met ons zelfzuchtige gedrag. Én voor anderen!
 • richy vervuurt

  1 jaar geleden
  Voor de klagers dat de Duitsers gek zijn ik zal jullie uit je droom helpen jullie hebben het aan je eigen te danken valse inenting bewijzen geen afstand houden en nog veel meer. Ik geef ze groot gelijk ik mag die Duitsers wel die hebben toch nog een beetje verstand dat kun je van de meeste jongeren hier niet zeggen. Wat zullen veel Nederlanders hun schnitzels missen ik mis hem nu al met zo een heerlijk Duits pilsje erbij (als je zelf niet hoeft te rijden natuurlijk).
 • Achter hooker

  1 jaar geleden
  Gelukkig vandaag net getankt. Hopelijk over 2 weken worden de regels versoepeld in Duitsland.
 • Martin Reekers

  1 jaar geleden
  Maar dan ook geen Duitsers meer op de Nederlandse stranden hé? Lekker, eindelijk eens op een strand lopen zonder in een kuil te vallen.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 jaar geleden
  Als Nederlanders een beetje los mogen, gaan ze geheel los! Zelf denken lijkt moeilijk voor velen. Ik hoor van thuisfeesten met 20-30 man En de meesten wonen niet in paleizen qua ruimte.