Beelden van de wildcamera op het flamingo-eiland in het Zwillbrocker Venn, vlak over de grens bij Groenlo en Winterswijk.
Volledig scherm
Beelden van de wildcamera op het flamingo-eiland in het Zwillbrocker Venn, vlak over de grens bij Groenlo en Winterswijk. © Biologisch Station Zwillbrock

Flamingo’s weten Zwillbrock weer te vinden: eerst waren het er 19, nu al 35

ZWILLBROCK – In het water van het veengebied Zwillbrock zijn deze week de flamingo’s teruggekeerd. Eerst werden er 19 wit-roze vogels geteld, woensdag was dat al opgelopen tot 35 dieren. De komende weken kunnen de vogels in het veengebied gaan broeden.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.