Gekkenhuis in Emmerich: vier uur in de rij voor vuurwerk

videoEMMERICH - Vier uur. Zo lang stonden vuurwerkliefhebbers zaterdag in de rij voor de Lidl in Emmerich. ,,Bij de Efteling heb ik het er niet voor over.’’ Tot en met dinsdag kan over de grens goedkoop vuurwerk worden gescoord.

Margreet van der Bent (44) is om acht uur vertrokken vanuit Katwijk. Ze staat al twee en een half uur in de rij en is de winkel nog niet binnen. ,,Het is gekkenhuis. Mensen doen er gemiddeld vier uur over. Bij de Efteling heb ik het er niet voor over’’, zegt Van der Bent. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Oekraïense inbreker verstopt zich onder water, Duitse politie duikt hem achterna
  OVER DE GRENS

  Oekraïense inbreker verstopt zich onder water, Duitse politie duikt hem achterna

  KLEIN-REKEN - Een 28-jarige inbreker uit Oekraïne zit voorlopig in de cel nadat hij in het Duitse Klein-Reken door de politie uit een vijver was gevist. De man ging er maandagochtend rond 3.00 uur net als drie collega-inbrekers vandoor nadat het viertal betrapt was. In de vijver probeerde de man zich onder water te verstoppen. Twee agenten gingen onverstoorbaar te water en sloegen de inbreker in de boeien.
 2. Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’
  PREMIUM

  Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’

  EMMERIK/ ’S-HEERENBERG - Een plan om met militaire voertuigen vanuit ’s-Heerenberg de Rijnpromenade van de Duitse grensplaats Emmerik te bezoeken en zo 75 jaar vrijheid te vieren, valt niet bij al onze oosterburen in goede aarde. ,,Ik kom ook niet op het idee om met oude Duitse voertuigen naar Nederland te rijden’’, zegt Herbert Kleipaß van de Emmericher Geschichtsverein, de lokale historische vereniging.