Volledig scherm
Ondernemer Hennie van der Most. © anp

Hennie van der Most zet Wunderland Kalkar te koop

Ondernemer Hennie van der Most heeft zijn Duitse attractiepark Wunderland Kalkar in de etalage gezet. Dat melden regionale media in Duitsland. 

Een eventuele koper moet rekening houden met een vraagprijs tussen de 16 en 18 miljoen euro, zo zegt directeur Han Groot Obbink tegen het Duitse RP Online. Hij benadrukt dat de verkoop geen haast heeft. ,,Als een koper zich pas over vijf of tien jaar meldt, dan is dat ook prima.’’ Een belangrijke voorwaarde die door Van der Most wordt gesteld, is dat alle 375 arbeidsplaatsen behouden blijven.

Het attractiepark is gevestigd in Kalkar, net over de grens bij Arnhem. Wunderland Kalkar is gebouwd in en rond een kerncentrale die nooit in gebruik is genomen. In 1995 opende het attractiepark de deuren. Oprichter was de in Slagharen geboren Van der Most.

De ondernemer is momenteel bezig met de ontwikkeling van een attracties in de haven van Rotterdam. Ook dat speelt mee in zijn beslissing om Wunderland Kalkar in de verkoop te doen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.