Volledig scherm
Grote inzet van brandweer en politie bij de middelbare school in Stadtlohn na brandmeldingen. © Feuerwehr Stadtlohn

Jongens richten voor 38.000 euro schade aan met brandjes bij school en woning

OVER DE GRENSSTADTLOHN - Brandweer en politie hebben donderdagavond hun handen vol gehad aan diverse brandmeldingen in Stadtlohn (Duitsland), vlakbij Winterswijk. Op verschillende plekken was kort na elkaar brand ontstaan waarbij schoolgebouwen dreigden vlam te vatten. De politie kon snel  - de brandweer was nog aan het blussen - in de buurt twee jongens aanhouden. Zij worden van brandstichting verdacht. De totale schade bedraagt ongeveer 38.000 euro. 

Op het terrein tussen de Burgstrasse en de Klosterstrasse waar verschillende scholen liggen, hadden de jongens prullenbakken en vuilcontainers in brand gestoken. Door de brandende afvalbakken vatte het dak van een school vlam, vloog een gevel van een pand bijna in brand en sprongen diverse ramen kapot. Ook bij een woning in de buurt van de scholen hebben de jongens mogelijk brand gesticht. Daar ging de voordeur in diggelen. 

De brandweer wist erger te voorkomen. De totale schade is door de politie beraamd op 38.000 euro. Onderzoek moet uitwijzen of de jongens aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de kosten. 

Volledig scherm
Grote inzet van brandweer en politie bij de middelbare school in Stadtlohn na brandmeldingen. © Feuerwehr Stadtlohn