Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Bruce Mars/Pexels

Kerstman plundert Duitse geldautomaat

RAESFELD - De Duitse politie is op zoek naar een kerstman die een geldautomaat aan de Silvesterstraße in Raesfeld-Erle heeft geplunderd.

De kerstman gebruikte de zogeheten ‘jackpotting-methode’, waarbij een computertje wordt aangesloten op de geldautomaat. Door commando's te versturen naar de computer spuugt de automaat geld uit.

De diefstal vond vrijdag plaats, maar werd pas maandag bekend gemaakt. Op videobeelden is te zien hoe een man in een kerstmanpak vrijdagavond tussen 21.50 en 22.10 uur bij de pinautomaat staat en een bedrag van ‘vijf cijfers’ buitmaakt, aldus de Duitse politie.

 1. Oekraïense inbreker verstopt zich onder water, Duitse politie duikt hem achterna
  OVER DE GRENS

  Oekraïense inbreker verstopt zich onder water, Duitse politie duikt hem achterna

  KLEIN-REKEN - Een 28-jarige inbreker uit Oekraïne zit voorlopig in de cel nadat hij in het Duitse Klein-Reken door de politie uit een vijver was gevist. De man ging er maandagochtend rond 3.00 uur net als drie collega-inbrekers vandoor nadat het viertal betrapt was. In de vijver probeerde de man zich onder water te verstoppen. Twee agenten gingen onverstoorbaar te water en sloegen de inbreker in de boeien.
 1. Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’
  PREMIUM

  Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’

  EMMERIK/ ’S-HEERENBERG - Een plan om met militaire voertuigen vanuit ’s-Heerenberg de Rijnpromenade van de Duitse grensplaats Emmerik te bezoeken en zo 75 jaar vrijheid te vieren, valt niet bij al onze oosterburen in goede aarde. ,,Ik kom ook niet op het idee om met oude Duitse voertuigen naar Nederland te rijden’’, zegt Herbert Kleipaß van de Emmericher Geschichtsverein, de lokale historische vereniging.
 2. 24-jarige dronken Duitser valt automobilisten en scooterrijder aan na ruzie met vriendin en loopt zwaar hoofdletsel op
  OVER DE GRENS

  24-jarige dronken Duitser valt automobi­lis­ten en scooterrij­der aan na ruzie met vriendin en loopt zwaar hoofdlet­sel op

  SCHÖPPINGEN - Een 24-jarige man is dinsdagavond zwaargewond geraakt op de Hauptstrasse in het Duitse Schöppingen (tussen Winterswijk en Münster) Hij viel een scooterrijder aan die hem een kopstoot gaf. Nadat de man - die veel te veel gedronken had - in de boeien was geslagen, sloeg hij zijn eigen hoofd tegen het asfalt totdat de politie daar een einde aan maakte. De man is met ernstig hoofdletsel op de intensive care-afdeling van het ziekenhuis opgenomen.