Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Man overleden die door omstanders uit brandende auto werd gehaald

over de grensBOCHOLT - Een 63-jarige man uit Bocholt is overleden aan de verwondingen die hij vrijdag opliep bij een ernstig ongeluk bij zijn woonplaats, vlak over de grens bij Dinxperlo. Dat meldt de Duitse politie woensdagochtend. De auto waarin hij reed vloog daarbij na een frontale botsing in brand

Acht anderen raakten gewond, waaronder zes personen die hebben geprobeerd de onfortuinlijke chauffeur uit zijn voertuig te bevrijden.

Het ongeval gebeurde vrijdag kort na 17.30 uur. Op de B67 tussen Bocholt en Isselburg raakte de auto van het slachtoffer door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft. 

Menselijke ketting

Daar botste hij frontaal op een busje, bestuurd door een 66-jarige vrouw uit Münster. Vervolgens klapte hij op een auto die achter het busje reed, bestuurd door een 32-jarige man uit Emmerik. Het busje kwam tot stilstand tegen een boom. 

De auto van de 63-jarige vloog na de botsing onmiddellijk in brand. Een groepje heldhaftige omstanders probeerde de beknelde bestuurder te bevrijden. Ze wisten hem achter het stuur vandaan te krijgen maar zijn been bleef vastzitten. Ze vormden een menselijke ketting om water aan te voeren uit een nabijgelegen sloot. De brandweer bluste uiteindelijk het vuur.

Rookgas

De man uit Bocholt  werd zwaargewond met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar hij dinsdagavond is overleden. De vrouw uit Münster raakte eveneens zwaargewond, de bestuurder uit Emmerich bleef ongedeerd.

Ook zes personen die hielpen de 63-jarige te bevrijden raakten gewond omdat ze rookgassen inademden. Ze werden ter plaatse behandeld door personeel van uitgerukte ambulances. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.