Volledig scherm
Duitse agenten deden deze week onderzoek in het winkelcentrum in Duisburg waar de eerste verdachte (31 jaar) voor het eerst werd gesignaleerd. © Christoph Reichwein/dpa

Politie arresteert tweede verdachte van plaatsen verdacht pakketje in Duits winkelcentrum

ARNHEM/DUISBURG - Een tweede man is donderdag door de Duitse politie aangehouden op verdenking van het plaatsen van een bompakket in een Duits winkelcentrum. Een 55-jarige man heeft zijn daad bekend. 

Maandagavond hield de politie in Amsterdam een eerste verdachte aan na een wilde achtervolging door Duitsland en Gelderland.

De 31-jarige man scheurde maandagavond vanuit Duitsland door midden-Nederland. De achtervolging, waarbij ook een helikopter werd ingezet, ging onder meer over de A12 (bij Arnhem en Ede) en de A30 bij Barneveld. In Amsterdam kon deze man worden gestopt door de politie. 

Volgens de Amsterdamse politie had deze man vermoedelijk iets te maken met een situatie bij een winkelcentrum in het Duitse Duisburg. Daar was een verdacht pakketje (een ‘Bombenattrappe’, oftewel een neppe bom) achtergelaten.

55-jarige man

Nu blijkt dat een 55-jarige man verdacht wordt van deze daad. Een politieagent heeft donderdag in zijn vrije tijd de man opgemerkt. Na het oproepen van versterkingen kon de man worden gearresteerd. De man heeft het plaatsen van het pakketje bekend tegenover de politie en hij zit vast. 

Onderzocht wordt nog wat de link is met eerder gearresteerde man van 31 jaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jongens richten voor 38.000 euro schade aan met brandjes bij school en woning
    OVER DE GRENS

    Jongens richten voor 38.000 euro schade aan met brandjes bij school en woning

    STADTLOHN - Brandweer en politie hebben donderdagavond hun handen vol gehad aan diverse brandmeldingen in Stadtlohn (Duitsland), vlakbij Winterswijk. Op verschillende plekken was kort na elkaar brand ontstaan waarbij schoolgebouwen dreigden vlam te vatten. De politie kon snel - de brandweer was nog aan het blussen - in de buurt twee jongens aanhouden. Zij worden van brandstichting verdacht. De totale schade bedraagt ongeveer 38.000 euro.