Volledig scherm
De anaconda in het meer. © rv

Reptielenexpert vangt twee meter lange anaconda in Duits meer

MEERBUSCH - Een reptielenexpert van de brandweer heeft woensdagavond een twee meter lange anaconda gevangen in het Duitse dorpje Meerbusch, vlakbij Düsseldorf. De wurgslang werd een week geleden aangetroffen door vissers. Zij konden hun ogen niet geloven toen ze uit het Latumer-meer plots het dier zagen opduiken. 

Aan de hand van de beelden bevestigden experts vorige week dat het waarschijnlijk gaat om een gele anaconda van ongeveer twee meter lang. Het beest is voor mensen niet gevaarlijk, maar kan wel dieren als katten en hazen wurgen, bericht de krant Rheinische Post. 

Struikgewas

Diezelfde krant bericht nu dat reptielenexpert Sebastien Schreiner met speciaal gereedschap het dier inmiddels heeft gevangen. Vanaf een bootje zag hij het dier in het struikgewas, greep hij het  met deze apparatuur en stopte hij de slang in een zak. Eerdere pogingen om het gevaarlijke dier te vangen mislukten. 

Vanwege de anaconde was het meer enkele dagen lang afgesloten. De gele anaconda komt normaal gezien enkel in Zuid-Amerika voor. Vermoedelijk is het dier in het water gezet door een eigenaar die er niet meer voor wilde zorgen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.