Drukte over de grens in Kleef.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte over de grens in Kleef. © Foto: Bert Beelen

Strengere regels in horeca over de grens: alleen QR-code niet voldoende zonder negatieve test of booster

KRANENBURG - Inwoners van de grensstreek die in Duitse plaatsen als Borken, Kleef of Kranenburg naar een restaurant willen om een hapje te eten moeten vanaf donderdag naast hun QR-code ook een negatieve coronatest kunnen laten zien. 

40 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  Voor bijvoorbeeld die 8900 mensen in Zuid Afrika, met een vaccinatiegraad van rond de 35%, die in week 51 werden aangemeld in een ziekenhuis, is Omikron helaas toch wel meer dan een verkoudheidje. Met een verkoudheid wordt je niet aangemeld in een ziekenhuis. De grootste kans om Omikron en verwante varianten als een verkoudheid te kunnen ondergaan is dan ook juist wanneer men zich laat vaccineren en boosteren en dat maakt dus juist wel degelijk uit.
 • Marjan hutten

  4 maanden geleden
  thuis eten is goedkoper. waarom altijd maar buiten huis eten?
 • petra damme

  4 maanden geleden
  aangezien dat de horeca in nederland dicht blijf maar een stikkende sportschool open mag of de 18+ mag voetballen?? zullen er veel nederlanders over de grens gaan eten denk dat de maatregel geen probleem is voor de meeste
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Arjan Kuiten omikron is geen verkoudheid, het gaat er op den duur wel op lijken, en die prikken werken dus wél, vooral om ziekenhuisopname te voorkomen.
 • Arjan Kuiten

  4 maanden geleden
  @andre, omikron is een verkoudheid met als elk jaar in januari februari. Met of zonder prik, dat maakt geen moer uit. Die prikken werken namelijk niet.