De Duitse Bundespolizei voerde afgelopen week op diverse plaatsen aan de Nederlandse grens al controles uit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse Bundespolizei voerde afgelopen week op diverse plaatsen aan de Nederlandse grens al controles uit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. © Hollandse Hoogte / ANP

Testbewijs Duitsland verplicht: ook voor tanken, boodschappen doen en werken over de grens

UPDATE + OPROEPKLEEF / NIJMEGEN - Tanken, boodschappen doen of familie bezoeken in Duitsland? Dat kan alleen op tweede paasdag nog zonder problemen. Vanaf dinsdag moet bijna iedereen die de grens oversteekt een negatieve coronatest kunnen overleggen. Uitzonderingen zijn er nauwelijks.

 1. Duitse winkels mogen open van de rechter, regering reageert meteen met nieuwe maatregel

  Duitse winkels mogen open van de rechter, regering reageert meteen met nieuwe maatregel

  MÜNSTER – De rechtbank in Münster heeft maandagochtend met onmiddellijke ingang de maatregelen tegen de detailhandel in de deelstaat Noordrijn-Westfalen geschrapt. Volgens de rechters is de maatregel in strijd met het gelijkheidsbeginsel. De regering van de deelstaat in Düsseldorf heeft daar meteen op gereageerd door een nieuwe maatregel aan te nemen, waardoor de regels voor beperkte openstelling voor alle winkels gelijk zijn.
 1. Agent schiet 16-jarig meisje dood in Ohio
  Play

  Agent schiet 16-jarig meisje dood in Ohio

 2. Dodelijk ongeval: onderzoek naar verband met geweldsincident Hengelo

  Dodelijk ongeval: onderzoek naar verband met geweldsin­ci­dent Hengelo