Het tolplan gaat voorlopig toch niet door.
Volledig scherm
Het tolplan gaat voorlopig toch niet door. © ANP

Toch geen tol op Duitse autosnelwegen: ‘Dit is fantastisch nieuws’

NIJMEGEN/WINTERSWIJK - Blijde gezichten in de regio: Nederlandse automobilisten hoeven vooralsnog vanaf volgend jaar toch geen tol te betalen op de Duitse autosnelwegen. Het Europese Hof heeft een streep gezet door de plannen omdat die discriminerend zouden zijn. 

34 reacties

 • Hendrik

  3 jaar geleden
   HParticuliere tolwegen Frankrijk; de overheid daar dwingt bepaalde groep reizigers van die particuliere diensten gebruik te laten maken. Hoe is dit niet in strijd met het Europees verbod om bedrijven te ondersteunen waarbij scheve concurentie ontstaat. Franse automobielindustrie is zo ook al ter sprake gekomen in het europees hof. De 'sponsorgelden' worden nu volgens mij indirect gebruikt voor marketing. Vandaar die overvloedige rot reclames. NEE we zijn er nog lang niet in Europa! Stomweg omdat landen net als mensen vinden dat het eigen recht prevaleert ver boven het recht van anderen.
 • Hendrik

  3 jaar geleden
  Of een klein land groot.
 • Hendrik

  3 jaar geleden
  LOL gek hè als op 10Km baustelle 3 man 2 dagen aan het werk zijn......
 • Hendrik

  3 jaar geleden
  Europees grondrecht: Vrij verkeer van mensen en middelen? Behalve met oudere (diesel)auto's in Arnhem, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam etc. En voor vrachtwagens waar nog steeds in veel landen een weekend rijverbod van kracht is. Inklusief de feestdagen!Wanneer ik met de boot boodschappen wil doen en havengeld betalen moet dat ik toeristenbelasting moet betalen. (Dus op basis van het gekozen vervoermiddel ben ik ineens toerist?) Het recht blijft vaak krom. 
 • martin veen

  3 jaar geleden
  Eerst zien, dan geloven..... de politiek verzint wel wat nieuws.... dat doen ze altijd!