Verlaten seksclub Elten: van vochtige doekjes tot sm-pakje, alles ligt er nog

video'sELTEN - Vochtige doekjes, volle flessen massagelotion en weinig verhullende schilderingen van naakte vrouwen op de muur.  De seksclub aan de Groenlandstrasse in Elten, het laatst bekend onder de naam Kim’s Place, is verlaten, maar zo’n beetje alles ligt er nog.

De blik in het bordeel in grensplaats Elten, dat de meesten zullen kennen als Casa Rossa Privé, is een vorm van puur voyeurisme. Maar wel een veilige vorm, want de video’s met ruim 17 minuten beeldmateriaal zijn op YouTube gezet door Exploring Channels Nederland. Op dit videokanaal van Toontje van den Berg uit Geldrop staan talloze video’s die een blik bieden in verlaten gebouwen. Vorig jaar nog betrad hij de lege energiecentrale van Electrabel in Nijmegen, terwijl de politie waarschuwde dat het er levensgevaarlijk was.

Dit keer filmde Van den Berg heel ergens anders, samen met collega’s van Urbex Experience: in het voormalige bordeel vlak over de grens van Achterhoek en Liemers met Duitsland. Eind 2017 overgenomen en hernoemd naar Kim’s Place, nadat het wijd en zijd bekende Casa Rossa medio 2016 moest sluiten na een inval.

Seksverleden

Volledig scherm
Eén van de filmers bekijkt een muurschildering van zeer dichtbij. © Screenshot

Ook Kim’s Place is nu alweer een tijdje dicht, maar vrijwel alles in het pand op het industrieterreintje aan de dorpsrand herinnert nog aan het seksverleden. Er zijn twee delen op YouTube ‘omdat het een enorm groot gebouw is’. ,,Het is echt heel ziek dit, een hele lijpe locatie. Het voelt niet echt heel fijn om hier te zijn. Niet echt een locatie waar je je eigen op je gemak voelt’’, is het commentaar van de filmer. Het is overigens één van de weinige keren dat hij aan het woord komt, want verder is het vooral kijken, kijken en nog eens kijken.

Te zien is er genoeg. Zo hangt het bord met ‘kondomplicht’ er nog, net na de entree, begeleid met de tekst: ‘Ungeschützer verkehr is in diesem haus untersagt‘, oftewel ‘onbeschermd verkeer is verboden in dit huis’. Te raden is uiteraard wel over welk ‘verkeer’ dit gaat.

En dan de peeskamers, waarin een volledig roze bed tegen een roze wand staat, die is behangen met een spiegel. In een andere afwerkkamer staat een met zilveren stof bekleed bed, waarop een deken ligt in zebra-motief. En in de badkamer merken de filmers dat het water in het pand is afgesloten, maar dat er nog wél stroom is.

Seksattributen

Liggen er ook nog seksattributen? Jazeker! Een stapel oude Playboys en een nog hogere stapel seksfilms. Uit een kast komen en sm-pakje en een – vermoedelijk - borstpomp tevoorschijn. De spullen liggen naast een voorraad bodymilk: ‘soft & tender’. 

In een andere ruimte liggen zelfs nog uitgedrukte peuken in de asbak en achter de bar staan nog vele ongeopende flessen drank: van Boswandeling tot Bacardi en een volle doos champagne. Daar krijgt de filmer ook plots een beha op zich afgeschoten door één van de andere aanwezigen. ,,Wat een kutstreek’’, is te horen, in het filmpje begeleid door lachende smileys.

Bekijk hieronder deel twee van de video en de reportage van Urbex Experience.

Volledig scherm
Een in de kast gevonden pomp. © Screenshot
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.