Volledig scherm
© EPA

Vijftal opgepakt negen jaar na roofoverval in Bocholt

BOCHOLT - Ruim negen jaar na een roofoverval op een gezin in Bocholt heeft de Duitse politie deze week vijf mannen gearresteerd. Twee van hen kwamen naar voren op basis van dna-materiaal, dat na de overval op 23 maart 2007 was gevonden.

Het zijn twee in Kleve wonende mannen van nu 27 en 36 jaar oud. Die laatste is oorspronkelijk afkomstig uit Kazachstan. Bij hem werd behalve een grote som geld ook een wapen gevonden. Die is volgens de politie niet gebruikt bij de overval.

Monden dichtgeplakt
Bij de roofoverval werden destijds een moeder en haar twee kinderen in hun huis aan de Distelweg vastgebonden door drie overvallers en opgesloten in de badkamer. De monden van de kinderen werd dichtgeplakt.

De overvallers wachtten vervolgens tot de vader thuis kwam en beroofden hem van een geldbedrag. Eerder hadden zij de moeder al bedreigd en van haar de spaarboekjes en de pinpas en -code gekregen. Er werd geen geld gehaald van de rekening van het gezin; die werd onmiddellijk geblokkeerd.

Bekend
Uitvoerig onderzoek na de overval in 2007 liep op niets uit. Maar na een nieuwe vergelijking van dna-materiaal kwamen de twee nu gearresteerde mannen als verdachte naar voren. De 27-jarige, nog minderjarig ten tijde van de overval, heeft volgens de politie bekend. Hij mag de strafzaak tegen hem op vrije voeten afwachten. De 36-jarige heeft niet bekend. De rechter heeft besloten dat hij voorlopig in de cel blijft.

Daarnaast zijn nog drie andere mannen opgepakt, die volgens de politie medeplichtig zijn aan de overval: een 26-jarige Oekraïner uit Erkrath en twee mannen uit Kazachstan van 26 en 29, wonend in Kleef.

De politie zet het onderzoek voort.