Vliegveld Weeze plat door staking piloten

videoWEEZE - Een lege vertrekhal van Airport Weeze en vliegtuigen die aan de grond blijven, midden in het hoogseizoen. Met dank aan de stakende piloten van Ryanair. Reizigers van de Ierse prijsvechter zijn op tijd geïnformeerd. En zaterdag is alles weer bij het oude.

Zestien van de negentien vluchten zijn deze vrijdag gecanceld op het Duitse vliegveld Weeze, net over de grens bij Nijmegen. Alleen de vluchten van en naar Pisa, Londen en Boergas gaan door. Piloten van deze Ryanair-vliegtuigen staken niet. 

Vervelend

Zo'n veertig procent van de passagiers van Weeze komt uit  Nederland. Van gestrande reizigers is geen sprake. ,,Rayanair heeft alle passagiers per sms of email op de hoogte gebracht van de staking’’, zegt Holger Terhorst van de luchthaven. Zij reizen op een ander manier of op een andere dag. De woordvoerder baalt van de staking. ,,Een lege vertrekhal in het hoogseizoen, dat wil je niet als luchthaven. Maar deze situatie is bovenal vervelend voor de passagiers.'' 

Extra zuur voor de passagiers is dat de Ryanair-vluchten vanuit Eindhoven, het andere vliegveld dat het dichtst bij de regio ligt, wel doorgaan. Ook de Nederlandse Ryanair-piloten staken voor een dag, maar hun plek ingenomen door Belgische freelance-piloten. Voor Ryanair-vluchten vanuit Duitsland was dat gisteren niet mogelijk.

Omgeleid

Passagiers die vrijdag zouden terugvliegen naar Weeze, worden omgeleid naar andere luchthavens of vliegen later terug. De staking duurt één dag. Morgen vliegen alle toestellen weer volgens schema, verzekert Terhorst. De piloten staken voor meer loon en betere werkomstandigheden. 

Volledig scherm
Een lege vertrekhal. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.