De feestzaal van de Schútzenverein in Emmerich: nu even voor de coronasneltest.
Volledig scherm
PREMIUM
De feestzaal van de Schútzenverein in Emmerich: nu even voor de coronasneltest. © dG

Zo doen de Duitsers het: in een kwartier uitslag van de (gratis) coronatest

EMMERIK – Binnen een kwartier weten of je met corona bent besmet of niet: dat is vanaf de komende dagen in Duitsland mogelijk. Anders dan in Nederland zijn de sneltesten gratis: de Duitse overheid wil dat elke burger minstens eenmaal per week kosteloos zo’n test moet kunnen doen. 

7 reacties

 • Karel Driever

  2 jaar geleden
  Frans, hier is al meer open dan in Duitsland. Een test waarbij je binnen een kwartier de uitslag krijgt kan in Nederland al maanden. Helaas nog niet gratis. In Duitsland zijn de besmettingen vorige week verdubbeld. Doen ze toch iets fout, wat wij góed doen.
 • Fub Wennekes

  2 jaar geleden
  ben Nederlander , ben trots op Nederlander , blijf ook Nederlander maar niet alles maar wel veel is er goed bij onze buren
 • Fub Wennekes

  2 jaar geleden
  kijk dat is werk zo moet dan , nee hier is het altijd als mosterd na de maaltijd
 • Hans de Graaf

  2 jaar geleden
  Voordat iedereen gaat roepen dat in Duitsland alles beter is... ook daar zijn de problemen vergelijkbaar. De aantallen besmettingen lopen al weken op, scholen waren ook gesloten en in de supermarkt zijn FFP2 maskers verplicht (ook bij het tanken). Ook al is het inenten eerder begonnen, de problemen wie ingeent mag worden zijn hetzelfde. Het ministerie van Volksgezondheid staat onder druk en de Bundesländer hebben elk een andere aanpak.
 • Jan Nuvens

  2 jaar geleden
  Voor iedereen gaat zeuren dat in Duitsland alles beter is, kijk even naar hoe de sociale zekerheid is geregeld daar; oude mensen die krantjes zitten te verkopen op de stoep van de Rewe, blikjes en flesjes uit afvalbakken meten verzamelen voor statiegeld etc om een wel heel karig pensioen aan te vullen. Het paradijs bestaat niet, en alleen de mooie kanten willen zien is bewust blind zijn. Overal is wel iets mis.