De feestzaal van de Schútzenverein in Emmerich: nu even voor de coronasneltest.
Volledig scherm
PREMIUM
De feestzaal van de Schútzenverein in Emmerich: nu even voor de coronasneltest. © dG

Zo doen de Duitsers het: in een kwartier uitslag van de (gratis) coronatest

EMMERIK – Binnen een kwartier weten of je met corona bent besmet of niet: dat is vanaf de komende dagen in Duitsland mogelijk. Anders dan in Nederland zijn de sneltesten gratis: de Duitse overheid wil dat elke burger minstens eenmaal per week kosteloos zo’n test moet kunnen doen. 

8 reacties

 • Karel Driever

  2 maanden geleden
  Frans, hier is al meer open dan in Duitsland. Een test waarbij je binnen een kwartier de uitslag krijgt kan in Nederland al maanden. Helaas nog niet gratis. In Duitsland zijn de besmettingen vorige week verdubbeld. Doen ze toch iets fout, wat wij góed doen.
 • f w Wennekes

  2 maanden geleden
  ben Nederlander , ben trots op Nederlander , blijf ook Nederlander maar niet alles maar wel veel is er goed bij onze buren
 • f w Wennekes

  2 maanden geleden
  kijk dat is werk zo moet dan , nee hier is het altijd als mosterd na de maaltijd
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  het rutte regime laat het ook weer in deze flink afweten. maar volgens de peilingen mag hij gewoon doorgaan. waar zijn wij hier in dit land mee bezig, dat zoiets kan gebeuren. heeft pietje poen dan toch zoveel macht in dit land.
 • Hans de deGraaf

  2 maanden geleden
  Voordat iedereen gaat roepen dat in Duitsland alles beter is... ook daar zijn de problemen vergelijkbaar. De aantallen besmettingen lopen al weken op, scholen waren ook gesloten en in de supermarkt zijn FFP2 maskers verplicht (ook bij het tanken). Ook al is het inenten eerder begonnen, de problemen wie ingeent mag worden zijn hetzelfde. Het ministerie van Volksgezondheid staat onder druk en de Bundesländer hebben elk een andere aanpak.
 1. Familiedrama: Duitse vader (51) berooft echtgenote (46), dochter (17) en zichzelf van leven; dochter (14) overleeft

  Familiedra­ma: Duitse vader (51) berooft echtgenote (46), dochter (17) en zichzelf van leven; dochter (14) overleeft

  ISSELBURG - In een woning in het Duitse Isselburg - iets ten zuiden van Dinxperlo - heeft een 51-jarige man donderdag zijn echtgenote (46) en een 17-jarige dochter om het leven gebracht. Daarna pleegde de man zelfmoord. Dat is volgens de Duitse politie duidelijk geworden uit de sectie die op alle drie de lichamen is gepleegd. Een 14-jarige dochter overleefde het familiedrama. Zij zat opgesloten in een kamer in huis.
 1. Play

  LIVE | Songfesti­val Aftelshow

 2. De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan
  Play

  De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan