Senioren Sociëteit Groessen levert in samenwerking met Zalencentrum Gieling en Fruitkwekerij De Stokhorst 200 aspergemenus aan huis. (vlnr: Rob Gieling, Theo Wolters, Sjef Holland en Nick Gieling)
Volledig scherm
Senioren Sociëteit Groessen levert in samenwerking met Zalencentrum Gieling en Fruitkwekerij De Stokhorst 200 aspergemenus aan huis. (vlnr: Rob Gieling, Theo Wolters, Sjef Holland en Nick Gieling) © Eigen foto

200 aspergemenus uit Groessen voor senioren, opdat ze niet worden vergeten

GROESSEN - Een Groessense vereniging voor en door ouderen levert komende week aspegemenus aan huis. 200 van de 230 leden hebben een bestelling geplaatst. 

In samenwerking met fruitkwekerij De Stokhorst en zalencentrum Gieling wil ouderenvereniging Senioren Sociëteit Groessen haar leden een hart onder de riem steken. Dat doen ze met asperges, achterham, een hard gekookt eitje, krielaardappeltjes, dessert en verse appelsap. Het menu kost vijf euro, dus winst maakt de vereniging niet. 

Senioren worden niet vergeten

,,Het kost ons zelfs geld, maar we doen dit niet om geld mee te verdienen. Met deze actie laten we zien dat we onze leden niet zijn vergeten’’, zegt Sjef Holland, voorzitter van Senioren Sociëteit Groessen. ,,In deze tijd moeten vooral de senioren thuis blijven. Normaal komen we maandelijks bij elkaar voor een gezellige ontmoeting of dineren we samen tijdens het aanschuifdiner. Hiervan is de laatste maanden niets terechtgekomen. Daarom willen we graag iets bijzonders doen richting de ouderen in onze samenleving die het extra moeilijk hebben.’’

Bestellingen aan huis geleverd

In overleg met firma Gieling en De Stokhorst is het aspergemenu ontstaan, dat goed werd ontvangen. Ruim 200 van de 230 leden hebben zo'n menu besteld. Volgende week woensdag tussen 16.30 uur en 18.00 uur leveren twintig vrijwilligers de bestellingen aan huis. 

Holland: ,,Dit zou niet mogelijk zijn zonder het enthousiasme van Rob en Nick Gieling, en Theo Wolters van de fruitkwekerij. Ook niet zonder de positieve reacties van onze leden. Ik ben er echt van onder de indruk.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers