Volledig scherm
PREMIUM
Zonnepanelen op een dak. © AD

2023 is het jaar dat Duiven 23 procent van de energie wil opwekken met zon en wind

DUIVEN - Wil Duiven in 2050 volledig energieneutraal zijn, dan moet in 2023 al 23 procent van de benodigde energie opgewekt worden met zon of wind. In 2030 zou dat minimaal 41 procent moeten zijn om in 2050 om op 100 procent uit te komen. 

Duiven deelt haar ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn op in verschillende stappen. GroenLinks, SP, PvdA en D66 hebben een stappenplan opgesteld, omdat ze bang zijn dat de gemeente zich anders te afwachtend opstelt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Werknemers Liemerije durven niet kritisch te zijn op directeur: onrust op de werkvloer
    PREMIUM

    Werknemers Liemerije durven niet kritisch te zijn op directeur: onrust op de werkvloer

    ZEVENAAR - Onrust op de werkvloer van zorgorganisatie Liemerije. Directeur-bestuurder Paola Peters wordt door een deel van de medewerkers als intimiderend ervaren en ligt al meer dan een jaar in de clinch met de ondernemingsraad (OR). Dat blijkt uit een intern onderzoek en brieven van de OR die in handen zijn gekomen van De Gelderlander. Zowel de OR als de cliëntenraad van Liemerije maken zich zorgen. Als er niet snel iets verandert, vreest laatstgenoemde dat ook cliënten de onrust gaan voelen.

Liemers