Den Oldenhoek oogt nog steeds als één geheel. Komt de A15, dan blijven alleen de twee huisjes rechts staan. De rest moet wijken voor de snelweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Den Oldenhoek oogt nog steeds als één geheel. Komt de A15, dan blijven alleen de twee huisjes rechts staan. De rest moet wijken voor de snelweg. © Jan Ruland van den Brink

A15 die er wel of niet komt splijt buurtschappen: ‘Ik ga hier absoluut niet weg!’

DUIVEN - Uitgekochte bewoners, gesloopte huizen en leegstaande paardenstallen. Hoewel de komst van de doorgetrokken A15 nog uiterst onzeker is, heeft de snelweg al gaten geslagen in de Duivense buurtschappen Den Oldenhoek en Helhoek.

3 reacties

 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Sommige mensen willen gewoon niet inzien dat een rechtstreekse doortrekking van de A18 naar de A15 geen optie meer is. Die kans heeft de Achterhoek in het verleden laten verstreken. Ondertussen moet daarvoor een volledig dorp (in plaats van een buurtschapje) opgeofferd worden plus een natuurgebied. Van de A12 naar de A15 (incl. verbreding A12) is nu de minst slechte optie en dat moet zo snel mogelijk worden doorgezet!
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Dit ga je steeds vaker zien in een overbevolkt land.Alleen politici zien dit niet. Die hebben het te druk met elkaar beledigen.
 • Jan Berens

  2 maanden geleden
  De zoveelste miskleun van deze regering .