Aanhouding bij politieactie na ‘verdachte situatie’ in Duivense woonwijk

update/videoDUIVEN - Vanwege een ‘verdachte situatie’ was de omgeving van de Ernststraat in Duiven dinsdagmiddag ruim afgezet. De politie verrichtte er een politieactie. Agenten deden er onderzoek in een woning en hebben later één persoon aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Daar wordt volgens de politie de juiste zorg aan deze persoon ingeschakeld. 

Wat er exact aan de hand was in de wijk, kan een politiewoordvoerder dinsdagmiddag niet zeggen. Volgens getuigen ter plaatse hadden diverse agenten kogelwerende vesten aan. Ook hadden ze hun hand bij een vuurwapen. 

Deel was tijdje afgezet

De politie doet onderzoek naar de situatie, die tegen 13.45 uur onder controle was. In het belang van de veiligheid is een deel van de woonwijk een tijdlang afgezet geweest. De politie kan verder geen informatie verstrekken over de zaak. Tegen 13.45 uur was de politieactie weer voorbij.  

In Huissen was maandagavond eveneens een grote politieactie. Even leek het er daar op dat er een schietpartij was. Dat bleek niet het geval, de melding kwam van de man zelf. 

Volledig scherm
De politieactie in Duiven © Charles Moll / Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers