In februari 2020 wordt de eerste versie van de Liemers list gepresenteerd in het Musiater. Jan Terlouw is er ook bij.
Volledig scherm
PREMIUM
In februari 2020 wordt de eerste versie van de Liemers list gepresenteerd in het Musiater. Jan Terlouw is er ook bij. © Bas van Spankeren

Anderhalf miljoen voor Liemerse stichting Hope XXL om jongeren meer bij samenleving te betrekken

DUIVEN - Artikelen schrijven voor de plaatselijke krant, contact zoeken met eenzame ouderen of bomen planten voor het klimaat. Met 1,5 miljoen euro voor Hope XXL kunnen 700 leerlingen uit de Liemers zich betaald inzetten voor de maatschappij. 

‘Jong geleerd is jong gedaan’ heet het nieuwste project van stichting Hope XXL waarvoor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) 1,5 miljoen euro heeft vrijgemaakt. De bedoeling is dat 325 leerlingen van het Liemers College, 325 leerlingen van het Candea College en 50 kwetsbare jongeren van Stichting Kulturhus Westervoort zich 80 uur betaald inzetten voor de maatschappij.

Dat doen ze door een of meerdere van de honderd projecten van Hope XXL uit te voeren. De 1,5 miljoen euro wordt gebruikt voor de projectkosten en de reis-, onkosten- en vrijwilligersvergoeding. 

Quote

Jongeren kunnen ervaring opdoen, hun netwerk uitbreiden, de cv een boost geven én zichzelf beter leren kennen

Chris van de Ven, Oprichter Hope XXL
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers