Vader en zoon Berendsen draaien weer op volle toeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Vader en zoon Berendsen draaien weer op volle toeren. © Jan Ruland van den Brink

Autosloperij herrijst na verwoestende brand: ‘Wil agent die mij inrekende recht in de ogen kijken’

terugkijkenDUIVEN - Een vonkje werd vrijdag 31 juli een vuurzee bij autorecyclingbedrijf De Moestuin aan de Maststraat in Duiven. Louis Berendsen (56) zag zijn levenswerk in vlammen opgaan, zijn zoon Richie (22) zijn toekomstdroom. Maar direct na de brand lieten ze strijdbaar weten het bedrijf weer op te gaan bouwen. Mooier en groter dan ooit.

2 reacties

 • Henk Maassen

  2 jaar geleden
  Ik heb met deze mensen te doen, dit gun je uiteindelijk niemand. Maar aan de andere kant spijt het me ook te moeten zeggen dat ik niet de indruk heb dat het nu allemaal zo super geregeld is. In mijn optiek hoort de opslag van sloopauto's op een vloeistofdichte vloer te gebeuren en niet op zand- of kleigrond. Maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemen geldt ook voor autoslopers.
 • Ton Odijk

  2 jaar geleden
  Diepe buiging voor Louis. "Hij moet hier zijn boterham verdienen."
 1. Terwijl vuurzee zijn autosloperij in Duiven verwoest, zit Louis op het bureau: ‘Dachten ze dat ik het zelf in de hens had gezet?’
  PREMIUM

  Terwijl vuurzee zijn autoslope­rij in Duiven verwoest, zit Louis op het bureau: ‘Dachten ze dat ik het zelf in de hens had gezet?’

  DUIVEN - De brand vrijdag bij de autosloperij in Duiven heeft voor tonnen schade aangericht. Dat zeggen Louis en Richie Berendsen, die als vader en zoon het autorecyclingsbedrijf runnen. De brand is volgens hen door stomme pech ontstaan. Terwijl een vuurzee het autobedrijf grotendeels in de as legde, zat vader Louis tot zijn eigen woede urenlang vast op het politiebureau in Arnhem.