Volledig scherm
19-06-2019 -Plaats : Duiven Adres : Rivierweg 20Onderwerp : AVR, bouw nieuwe afvangcentraleOmschrijving : Er worden enorme buizen geplaatst bij de AVR in Duiven. Het betreft de afvanginstallatie voor co2 Foto Theo Kock 01 © theo kock persfotografie

AVR is eerste bedrijf in Nederland dat vanaf augustus op grote schaal CO2 gaat opvangen

DUIVEN - Komt er een tweede afvalverbrandingsoven pal naast de AVR in Duiven? Automobilisten die voorbij rijden zien meerdere torens van dertig meter verrijzen op het terrein van de afvalverwerker. Het gaat om een zogenoemde CO2-afvanginstallatie. 

Medio augustus volgt de ingebruikname. De AVR vangt straks koolstofdioxide, CO2, op en dat wordt met vrachtwagens getransporteerd naar glastuinbouwers in de regio. Tuinders gebruiken CO2 om gewassen als tomaten te laten groeien. Op dit moment verbranden tuinders aardgas om koolstofdioxide te ‘produceren’.

 AVR is het eerste bedrijf in Nederland dat op grote schaal CO2 gaat opvangen. De Duivense afvalverwerker haalde al wel energie en warmte uit restafval.

Volledig scherm
De toekomstige C02-plant bij de AVR in Duiven. © AVR Duiven
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers