Volledig scherm
PREMIUM
Zorgcentra worden steeds inventiever als het gaat om beleefruimtes voor dementerenden. Ieder op zijn eigen manier. Zoals op deze foto met een 'bus' bij Den Ooiman en nu ook in Duiven. Archieffoto Theo Kock © DE GELDERLANDER

Beleefkamer in Thuvine brengt herinneringen boven

DUIVEN - Terug naar je jeugd. Naar de fruitboomgaarden bij Groessen of de uiterwaarden langs de Rijn. Met het geluid van een kabbelende rivier op de achtergrond en foto's van vroeger. Woonzorgcentrum Thuvine in Duiven heeft sinds deze week een beleefkamer waar bewoners herinneringen op kunnen halen aan vroeger. 

De beleefkamer is bedoeld voor mensen met dementie. Contact maken met hun partner of kinderen wordt voor hen steeds moeilijker. Vaak weten ze niet waarover ze moeten praten. Zelf muziek laten horen of een foto laten zien, lukt niet meer. De beleefkamer moet hen daarbij helpen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers