Volledig scherm
De Bert Timmer Memorialloop, de start van de vijf kilometer in Duiven. © Jan Ruland van den Brink

Bert Timmer memorial loop weer een succes

DUIVEN/ WESTERVOORT - Voor de zesde keer werd zondag de Bert Timmer memorial loop gehouden in de Liemers. Dit jaar waren de scholierencompetitie en de bedrijventeamloop nieuwe toevoegingen aan het fenomeen. De opbrengst van de loop gaat naar plaatselijke goede doelen.

Dit jaar zijn dat speel-attributen voor Park Steenderen en zitjes voor het Kulturhus in Westervoort.

,,Het was dit jaar een succes. De scholencompetitie ging goed. De kinderen hadden plezier. De bedrijventeamloop ging beter dan gepland, die kwam een beetje moeizaam van de grond. Dat is helemaal goed gekomen. Daar zouden we best eens iets leuks mee kunnen doen de aankomende jaren.  En het weer was natuurlijk geweldig. Ja, daar zorgt Bert wel voor daar boven.’’ vertelt organisator Rob Jansen enthousiast. 

Voor de zesde keer organiseert hij samen met loopgroep FRoS, waar Bert Timmer ook deel van uitmaakte, de memorial loop. Timmer, die in 2012 overleed aan een hartstilstand na een duurloop, was een sportieve man die in 2011 nog meedeed aan de marathon in Berlijn. 

Het evenement vond plaats in het Horsterpark in Duiven. Naast dat er verschillende soorten tracks zijn uitgezet voor de deelnemers, is er ook een markt met informatiestands van sponsors. ,,En de boel wordt muzikaal bijgestaan door verschillende bands,’’ vertelt Jansen, ,,Dit jaar waren dat Music4u en het dweilorkest Oeverloos. Zo is er voor mensen die niet lopen ook iets leuks.’’

Wedstrijdelement

In deze memorial loop zit ook een wedstrijdelement. Er wordt bijgehouden wie als eerste binnenkomen. ,,Dit jaar was dat op de 10 kilometer Justin Steen, net als vorig jaar.’’ Ieder jaar doen er een aantal regiolopers mee van Argo uit Doetinchem en van Running Team Liemers.  Van dat laatste team heeft Robin Rietman de 5 kilometer  gewonnen.

Het bedrijf dat er met de eerste prijs vandoor ging was Zonnekinderen. Over de scholencompetitie laat Jansen nog niet veel los. ,,Dat doen we apart per school. Dan gaan we langs bij de nummers 1, 2 en 3 . En we brengen een bezoekje bij de meest sportieve school.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers