Volledig scherm
De zwaarbeschadigde auto werd na het ongeval op de A12 uit sloot gehaald. © Roland Heitink/ Persbureau Heitink

Bestuurder overleeft ongeluk op de A12 dankzij 'engeltje op schouder'

DUIVEN - Op de A12 tussen Zevenaar en Duiven is woensdagavond een auto van achteren aangetikt. De auto is daardoor van de snelweg afgeschoten, over de kop geslagen en omgekeerd in een sloot beland. De bestuurder kwam er volgens de politie goed vanaf dankzij een 'engeltje op zijn schouder'.

De botsing gebeurde rond 23.00 uur in de richting van Arnhem. De auto werd aangetikt door een bestelbus, waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor. 

Agenten die in de buurt waren, zagen iemand zwaaien met een zaklamp toen zij bij de sloot aankwamen. Daar lag de zwaarbeschadigde auto op de kop, met de bestuurder er nog in.

Ruit ingetikt
Een agent sprong de sloot in en tikte een ruit in met een zogeheten 'lifehammer'. De man in de auto bleek niet heel ernstig gewond en kon het voertuig met een beetje hulp verlaten. Hij is ter controle wel naar een ziekenhuis gebracht.

Wat er precies leidde tot de botsing met de bestelbus is niet duidelijk. De bestuurder van de bus is wel netjes gestopt en heeft de hulpverlening afgewacht. Dat de man in de getroffen auto er zo goed van af kwam, is volgens de politie te danken aan een engeltje op zijn schouder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers