Betonplaten tunnel onder A12 storten naar beneden, man ruim uur bekneld

VIDEODUIVEN - Een man heeft vanochtend zeker een uur bekneld gezeten in een fietstunnel onder de A12 bij Duiven, vlakbij de Ikea. Dat gebeurde rond 10.15 uur toen betonbeplating naar beneden kwam bij het passeren van een zogenoemde verreiker. Hulpdiensten rukten uit, waaronder een mobiel medisch team per traumaheli. 

Het slachtoffer, de bestuurder van het voertuig, werd rond 11.35 uur bevrijd. Volgens een woordvoerder van de brandweer liep hij voor zover nu bekend letsel op aan hoofd en arm. Hij is per ambulance naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht. 

Volgens de politie ter plaatse reed de verreiker, een voertuig dat is gebouwd om zware lasten te tillen, het tunneltje aan de Biograaf door, toen de betonnen beplating van zo'n vijftien centimeter dik loskwam.

De hoogwerker was volgens getuigen bezig met inspectiewerkzaamheden in de omgeving. Achter de hoogwerker hangt een aanhanger. Een woordvoerder van de brandweer kon rond 11.45 uur nog niet aangeven waarom het voertuig in de fietstunnel was beland. De brandweer is druk bezig met het zogenaamd stabiliseren van de tunnel. 

De snelheid voor het verkeer op de A12 bij Duiven is door wegbeheerder Rijkswaterstaat enige tijd verlaagd in verband met het incident, meldt de brandweer. 

Volledig scherm
Hulpverlening na het incident in Duiven. © Pim Velthuizen
Volledig scherm
Hulpverlening na het ongeluk in de fietstunnel in Duiven. © Pim Velthuizen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers