Het pand waar de grote wietkwekerij is gevonden in Duiven.
Volledig scherm
Het pand waar de grote wietkwekerij is gevonden in Duiven. © RonV Media

Bijna 4000 hennepplanten in verhuurde deel van pand familiebedrijf: ‘We hadden núl argwaan’

UpdateDUIVEN - Op industrieterrein de Marketing in Duiven is donderdag een hennepplantage met ongeveer 3900 planten opgerold. De kwekerij zat in een verhuurd deel van een pand van een familiebedrijf in Duiven. De familie baalt enorm: ,,We hebben er niets mee te maken.”

14 reacties

 • Joris

  2 jaar geleden
  Dat is geen enkel probleem Rijnwaardenaar, als je alles in alle redelijkheid omschrijft in je huurovereenkomst, dan kom je daar best samen uit.Door gewoon contact met elkaar te houden spreek je elkaar ook eerder en komt de verhuurder gewoon eens op de koffie... Als je trouwens een beetje mensenkennis en inzicht hebt, dan heb je snel gezien wat je aan elkaar hebt. Het is voor beide partijen een prettig gevoel als je weet wat je aan elkaar hebt... dat heeft ook nog eens voordelen aangaande de huurpenningen als er economisch zwaar weer is... want een verhuurder heeft net als de huurder, belang.
 • Rijnwaardenaar

  2 jaar geleden
  Allemaal te begrijpen maar …. als jij een pand huurt wens jij ook je privacy. Kortom te pas en te onpas controle door de "verhuurder" is ook voor jou niet wenselijk. Nu niet lekker koosjer roepen "het maakt mij niet uit"
 • Henk Flederus

  2 jaar geleden
  In Nijmegen sluiten ze cafés ook bij nul argwaan.
 • Joris

  2 jaar geleden
  Ik snap jou wel KNijmegenaar, het zou inderdaad goed zijn als een verhuurder aansprakelijk kan worden gesteld als een huurder er een potje van maakt.De verhuurder verdiend namelijk aan de huurder, wat zijn goed recht is, maar daar zou dan een verantwoordelijkheid bij horen.Als ik als ondernemer een bedrijfsruimte verhuur, dan wil ik weten wie mijn huurder is en wil ik de mogelijkheid om mijn bezit, op bepaalde momenten kunnen inspecteren, dat komt dan in het huurcontract te staan, is de huurder daar niet van gecharmeerd dan zal ik de ruimte niet aan hem verhuren... 
 • Tegenlicht

  2 jaar geleden
  Bedrijf onroerend goed is niet particulier, dus wat wil je nou. Het gaat er jou om dat je altijd maar met je vingertje iemand aan kan wijzen die verantwoordelijk is (Nederlandse ziekte). Die 3-5 wekelijkse bezoekjes moeten natuurlijk van jou ook weer worden vastgelegd in documenten met handtekeningen. Denk je bovendien niet dat er bij deze bezoekjes hele gevaarlijke situaties kunnen ontstaan (bovenwereld neemt kijkje bij onderwereld). Het verhuren van panden behoort tot de bovenwereld en daar is een ieder vrij in. De politie is ervoor om foute dingen te constateren. Niet door elkaar halen svp.

Liemers