Volledig scherm
Het pand waar de grote wietkwekerij is gevonden in Duiven. © RonV Media

Bijna 4000 hennepplanten in verhuurde deel van pand familiebedrijf: ‘We hadden núl argwaan’

UpdateDUIVEN - Op industrieterrein de Marketing in Duiven is donderdag een hennepplantage met ongeveer 3900 planten opgerold. De kwekerij zat in een verhuurd deel van een pand van een familiebedrijf in Duiven. De familie baalt enorm: ,,We hebben er niets mee te maken.”

,,We vinden het thuis heel erg wat er is gebeurd. Het is gewoon kut”, zegt Joshua Eusman. ,,We hebben de huurders gewoon een legaal huurcontract laten tekenen met een identiteitsbewijs erbij. Ook betaalden ze netjes de huur via de bank. We hebben echt núl argwaan gehad. We kunnen er niets aan doen. Het overkomt je.” 

Volgens Eusman waren de huurders ook ‘heel vriendelijke gasten’.  En zou het iedereen kunnen overkomen. ,,Het voorste gedeelte van het pand is van ons. We hebben nooit een idee gehad dat er iets niet pluis was.”

De politie neemt de familie niets kwalijk volgens Eusman. ,,We hebben ze de gegevens gegeven en vanuit daar kunnen ze verder. Wij zijn in ieder geval gewoon weer aan het werk.”

In eerste instantie had de politie laten weten dat het ging om 10.000 plantjes, maar dat blijken er dus wat minder te zijn. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers