Volledig scherm
PREMIUM
Camerabeelden vanaf het industrieterrein. © Screenshot

Bijna alle verdachten laptoproof Duiven zijn vrij

ZUTPHEN - De vijf verdachten die zijn opgepakt voor de roof van ruim tweeduizend laptops bij een logistiek bedrijf in Duiven, zijn op eentje na op vrije voeten in afwachting van hun rechtszaak. Dat bleek vrijdag voor de rechtbank in Zutphen, waar de vijfde verdachte uit Eersel (23) tevergeefs ook om vrijlating vroeg. Een dag eerder was de vierde verdachte vrijgelaten: een 42-jarige man uit Eindhoven.

De vijf uit Eindhoven (42 en 34), Eersel (23), Edam (21) en Groesbeek (23) zouden de laptops hebben gestolen in de nacht van 30 op 31 maart, bij het bedrijf aan de Impact in Duiven langs de A12. De totale waarde van de buit bedroeg 1,3 miljoen euro.

Op camerabeelden was te zien hoe de daders toesloegen bij de geparkeerde vrachtwagens. De mannen vernielden eerst een stuk hekwerk om op het terrein te komen. In anderhalf uur braken ze diverse trailers open in legden ze de lading daarvan klaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers