Biomassafabriek Primco BMC Duiven.
Volledig scherm
PREMIUM
Biomassafabriek Primco BMC Duiven. © Primco

Biomassa-stroomfabriek van 30 miljoen in Duiven staat al half jaar stil: subsidie stopte

De biomassafabriek in Duiven ligt al sinds september stil. Dat heeft alles te maken met financiële problemen. De fabriek die energie opwekt uit bio-afval, was pas sinds 2020 in gebruik.

14 reacties

 • Ans Derksen

  2 maanden geleden
  Deze fabriek is niet pas sinds 2020 in bedrijf! Deze fabriek was al met gigantisch veel subsidies gebouwd om er Pellets te fabriceren, maar ook daar werd niet aan verdiend dus is de fabriek omgebouwd met u raad het gigantisch veel subsidie naar een biomassa centrale.
 • Jeanine Olivier

  2 maanden geleden
  Waarom niet van varkensstront 100% co2 syikstof vrij.cuba boer voorziet heel dorp met gas idem in duitsland waar ook boeren ook doen. Vindt nederland achterlopen?kennisland? Je hebt waterpomp wie bij water woond geen materiaal nodig buitenland.of de waterstofpanelen met buffervaten. Hvo100 kan in iedere auto zweden al 200 tankstations. Of de raampomp kan je zelf ophangen stekker erin klaar.bewust bouwen?cement met grond. Etc etc
 • Roland Laurant

  2 maanden geleden
  Zo'n centrale kan ook niet draaien op de bio massa uit de omgeving. En om nu hout uit de hele wereld te halen om hier op te stoken, lekker milieuvriendelijk.
 • stan Gerichhausen

  2 maanden geleden
  Jan Santing ons kabinet bestaat niet uit 149 personen. Met die 149 kneuzen zul je de 2de kamer bedoelen. Denk eerst eens na voordat je iets post.
 • Alex van Vliet

  2 maanden geleden
  Wat is er dan.met de 42 miljard subsidie die Wiebes toezegde aan de biomassa-sector? Vlak voor zijn vertrek. Voor dat geld had hij elk huishouden in Nederland een Warmtepomp, open haard of pelletkachel kunnen geven.