Het Duivense Broek op een zonnige zomerdag. Archieffoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Duivense Broek op een zonnige zomerdag. Archieffoto. © Henk Rodrigo

Boeren uit Zevenaarse en Duivense Broek verzetten zich in brandbrief tegen ontzandingsplannen voor hun gebied

DUIVEN - De plannen van de Giesbeekse ondernemer Jody Koopmans voor het Duivense en Zevenaarse Broek voelen voor boeren in het gebied ‘als een dolksteek in de rug’.

11 reacties

 • Francis de Vries

  1 maand geleden
  Een waterplas helpt niet tegen verdroging het water verdampt alleen maar Agrariërs zit er bovenop Allemaal drogredenen de krant schrijft er kritiekloos over Ga ervoor
 • C. Gastel

  2 maanden geleden
  Gat van Nijland was een prachtige zandwinplas van de A12 waar je prima kon zwemmen in het Broek. Moest gedempt worden met het sloopafval van oude ziekenhuis Zevenaar. Nu lopen er koeien op te grazen. Wat is de toekomst van nieuwe zandwinplassen? Afvaldumpplekken?
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Hans, 1) Klopt, onder ander in het Broek 2) Overduidelijk. Je moet de laatste jaren wel onder een heel grote steen geleefd hebben als je dat nog niet door hebt. 3) Zelfs met een paar panelen blijft er nog genoeg ruimte voor natuur over. Natuur speelt zich overigens ook onder water af.
 • Hans Heerink

  2 maanden geleden
  Eelco, 1) Er is in Nederland meer dan genoeg zand te winnen. 2) Jij vindt het overduidelijk dat een deel van de boeren moet stoppen en financiering? 3) Een plas met drijvende zonnepanelen "als natuur zien"?
 • Jan Vd oever

  2 maanden geleden
  Ze.moeten eens kappen met alles bij de boeren te zoeken