Volledig scherm
De bouw van de Hornbach in Duiven in april van dit jaar, gezien vanaf het parkeerdek van de Ikea. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Bouw Hornbach Duiven gaat door tijdens bouwvak: opening gepland in het voorjaar van 2020

DUIVEN - De bouw van de nieuwe Hornbach-vestiging in Duiven gaat tijdens de bouwvak door. Met man en macht wordt er gewerkt aan de bouwmarkt met tuincentrum en drive-in, zodat deze in het voorjaar van 2020 kan openen, meldt Hornbach in een persbericht.

De nieuwe Hornbach heeft een oppervlakte van zo’n 16.500 vierkante meter.  Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Nederland, meldt dat de sleuteloverdracht naar verwachting dit jaar nog plaatsvindt.

Intussen krijgt het gebouw tegenover de Makro steeds meer vorm. De Goede: ,,De meeste wandpanelen zijn gemonteerd, de dakplaten ook. De staalconstructie voor de drive-in is voor de helft gereed en ook een groot deel van de betonvloeren is inmiddels gestort.” 

Toch moet er nog veel gebeuren, daarom werkt bouwbedrijf Ten Brinke met een kleinere bezetting door tijdens de bouwvak.

Eerste Hornbach in Gelderland

De nieuwe bouwmarkt beschikt over een drive-in waar grote bouwmaterialen direct kunnen worden ingeladen. Het is de eerste vestiging van de keten in Gelderland. Naar verwachting komen er ook Hornbach-projectbouwmarkten in Apeldoorn en Nijmegen.

Het bedrijf verspreidde huis-aan-huis een brochure om personeel te werven voor de nieuw vestiging in Duiven. Veel nieuwe medewerkers worden de komende maanden ingewerkt in andere vestigingen. De Hornbach in Duiven beschikt straks ook over een tuincentrum en een dierenafdeling. 

Familiebedrijf

Hornbach is een Duits familiebedrijf met een historie van ruim 140 jaar. De keten telt inmiddels meer dan 21.000 medewerkers. Sinds 1997 is de bouwmarkt actief in Nederland, met tot dusverre veertien vestigingen.

In 2018 won het bedrijf voor de dertiende keer de Retail Jaarprijs, in de categorie ‘Beste Bouwmarkt van Nederland’. Dit jaar nam Hornbach ook de Webshop Award Bouwmarkten in ontvangst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers