Volledig scherm
PREMIUM
Chris van de Ven (links) en Tjerk-Jan Luitse met hun herinneringen aan het IJzeren Gordijn. © Jan Ruland van den Brink

Chris en Tjerk-Jan verkopen stukjes IJzeren Gordijn voor het goede doel

DUIVEN - Altijd al een herinnering aan het IJzeren Gordijn willen hebben? In de OGtent in Duiven zijn ze te koop, voor het goede doel. Precies dertig jaar geleden viel in Berlijn de muur en kwam een einde aan het IJzeren Gordijn, de grens die Europa meedogenloos in oost en west verdeelde.

Die memorabele 9 november 1989 staat bij veel mensen nog glashelder op het netvlies. Tjerk-Jan Luitse (52) weet nog goed waar hij was op dat moment. En Chris van de Ven (59) uit Duiven was niet de enige die overmand door emoties het niet drooghield toen hij de beelden zag op de tv.

De voor hen zo emotionele ge beurtenis is bij hun kinderen en latere generaties niet meer dan een verhaal uit de geschiedenis. ,,En dat mag niet gebeuren", vinden Van de Ven en Luitse. ,,We moeten het verhaal over het ijzeren gordijn blijven vertellen en levend houden. Dat mag nooit vergeten worden."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers